Nyheter

Serieseger efter vinst mot Norrköping

JulieEfter en seg start och första halvlek som slutade 31-37, la Luleå Basket gasen i botten och klev upp i försvaret och satte press på motståndarna. Det gjorde att de även fick upp farten offensivt och kom lite närmare korgen.

– Vi fick även ett annat flyt i anfallsspelet och genom attacker som frispelade oss längre ut i banan kunde vi få mer enkla avslut, säger Jens Tillman.

Tredje quartern slutade 20-7 till oss Offensiven fortsatte i fjärde quarter även om den slutade jämnare, 24-20. Slutresultatet blev till slut 75-64. Julie Vanloo blev utsedd till matchens lirare med 18 poäng av kvällens matchvärd Småföretagsbyrån

– Vi är oerhört nöjda med att säkra seriesegern på hemmaplan vilket ger oss hemmafördel genom hela slutspelet. Nu tar vi några dagars vila för att sedan hålla fullt fokus på slutspelet, säger Jens Tillman.

Första kvartsfinalen spelas 30 mars 19.00 i Luleå Energi Arena där faktiskt just Norrköping blir vår kvartsfinalmotståndare efter att Visby vunnit mot Fryshuset.

Foto: Alf Lindbergh