Nyheter

Vinst i toppmötet

Det blev en spännande match i Luleå Energi Arena ikväll när tabelltvåan Luleå Basket tog emot serieteran Alvik Basket.  Matchen började jämt där Alvik ledde med en poäng i halvtid. I tredje quartern drog Luleå ifrån litegrann och ledde med 51-46 inför fjärde quarter. Ett tag så ledde Luleå med 12 poäng, men sedan jobbade Alvik ikapp igen. Med 1.13 kvar på klockan så ledde Luleå endast med 65-63, men kunde till slut vinna med 71-66. 

David Visscher, det blev en spännande match. Vad har du att säga om matchen?

– Vi hade räknat med att den skulle bli en tuff match. Jag trodde inte att vi skulle dra ifrån och ta en stor ledning och hoppades att Alvik inte skulle göra det mot oss. Det var en viktig match för tabelläget vi vill behålla andraplatsen och Alvik jagar tillsammans Norrköping. Vi hade några spelare borta, Jelena Antic och Anna Barthold, så vi var lite låg på manskapsfronten. Jag är jättenöjd över tjejernas inställning idag. Vi pratade om att vi verkligen skulle försöka attackera i returtagningen. Vi vann med returtagning med 25 returer vilket är jättemycket i en basketmatch. Allis Nyström och Janis Ndiba gjorde ett stort jobb på returtagningen. Vi gör lite misstag och Alvik kommer tillbaka i matchen. Det kändes i slutet som att vi kunde ha dragit ifrån, men vi hade lite bortslarvade bollar och de satte några skott, men vi lyckades reda ut det. Jag är jättestolt över tjejerna som gick ut och krigade, en del gick tunga minuter och de hittade ett sätt att vinna matchen.

Då är det en och en halv vecka kvar till nästa toppmatch mot Norrköping.

– Det är bra, vi får lite vila och förhoppningsvis får vi några spelare tillbaka samt att vi hinner träna rätt hårt och förbereda oss för Norrköping. De slog oss i första mötet borta i Norrköping så vi ser fram emot att de kommer hit och hälsar på oss.

Kvällens matchvärd Yours utsåg Allis Nyström till matchens lirare. Allis satte 13 poäng och tog fantastiska 22 returer i matchen!

Foto: Alf Lindbergh