Nyheter

Ungas Framtidstro i Norrbotten besökte Jokkmokk och Övertorneå

Tillsammans med Sparbanken Nord har Luleå Basket ett projekt som heter Ungas Framtidstro i Norrbotten. I projektet görs flera skolbesök runt om i Norrbotten där vi pratar om hälsa och livsstil, god kamratskap, allas lika värde och andra värdegrundsfrågor. 

Både vi och Sparbanken Nord vill få fler unga att stanna kvar i länet och skapa bättre förutsättningar för utveckling.

– Luleå Basket är aktiva i samhällsfrågor gällande jämställdhet, lika värde, integration, kamratskap och hälsa. De är väl representerade på nationell nivå och ger starka, positiva, signaler till unga kvinnor och vi är mycket glada över vårt givande samarbete. De är ambassadörer i länets samtliga kommuner, säger Kjell-Nilsson, vice VD i Sparbanken Nord.

Måndag 20 februari besökte vi Västra och Östra Skolan i Jokkmokk och torsdag 23 februari åkte vi till Övertorneå och pratade för Svarträvens och Svansteins skola. Vi märkte direkt att både Jokkmokk och Övertorneå är riktiga basketkommunen då det var många i varje klass som spelade basket och hade massor av spännande frågor till Allis Nyström.