Nyheter

Vinst i första semin

Precis som förra året stod Alvik för motståndet i semifinalen. Som alltid lagen emellan så blev det en hård kamp.

Lagen följdes tätt åt i början innan Luleå Basket i slutet av första quarten trampade iväg till en sjupoängsledning som sedan utökades till en trettonpoängsledning och 46-33. Där trodde kanske många att matchen var avgjord, men Alvik kämpade sig tillbaka och med 9 minuter kvar av fjärde quartern så ledde Luleå bara med fem poäng, ställning 68-63.

Men med sju minuter kvar klev Anna Barthold fram och satte en trea som följdes upp av en block av Jelena Antic i Alviks efterföljande anfall. Alvik lyckades aldrig hämta sig efter det och Luleå vann tillslut med 89-79.

Värt att notera är att Luleås Jelena Antic gjorde också sin tredje trippel-dubbel i karriären för den tredje hemmamatchen i rad! 15 poäng, 12 returer och 10 assist är ett imponerande facit. Matchens lirare, utsedd av kvällens matchvärd Nordiska Bil, blev Empress Davenport (28 poäng, 6 returer, 2 assist) i Alvik och Anna Barthold (22 poäng, 13 returer, 4 assist) i Luleå Basket.

Just lagkapten Anna Barthold var väldigt glad över Luleås prestation idag.

– Det var en tuff match, jätteskönt att vi vinner med 10 poäng till slut. Alvik är ett bra lag och de har bra trepoängsskytte så jag är jättestolt över laget och hur vi presterar.

Se en längre intervju med Anna Barthold nedan.

 

Poäng i Luleå: Anna Barthold 22, Jelena Antic 15, Janis Ndiba 15, Katie Bussey 14, Ulrica Holmqvist 13, Candice Warthen 4, Elin Lomgren 3, Sofia Hägg 3.

Poäng i Alvik: Empress Davenport 28, Paula Juhlin 21, Klara Lundquist 13, Erica iderstål 10, Dyana Pierre 5, Tina Moen 2.

Publik: 1 505

>> Statistik/gamecard

1-0 till Luleå Basket i matcher.

Nästa semifinal spelas 4 april 19.00 i Åkeshovshallen. Matchen kommer att webbsändas och ni hittar den HÄR.

Intervju: Sara Stark
Foto överst: Mattias Pantzare
Foto: Alf Lindbergh