Nyheter

Nnamaka i täten när Luleå gör tresiffrigt mot Mark

Luleås publik böjds på tresiffrigt på resultattavlan och dessutom åttonde raka hemmavinsten när Mark gästade ett snöigt norr. Med Chioma Nnamaka i täten ledde hon Luleå till seger med 101-70.

Gratismatch och Kids Day dagen till ära och Luleås baskettempel var nästan helt fullt när Mark anlände. Det rådde en härlig stämning i hallen och matchen igenom spelades riktigt roligt basket, hägt tempo, helplanspress och poängrikt. Första quartern började något långsamt men efter några minuter lossnade det för båda lagen och tempot trissades upp. Mark var oss hack i häl under första halvlek och precis som David Visscher förutspått innan matchen så skulle coach Robin Sandberg komma att utnyttja sin importspelare Janee Thompson till fullo. Inget fel med det, de axlar ansvaret fullkomligt och det är inte för inte man får speltid när man gör 33 poäng, en bedrift Thompson lyckades med ikväll.

Hemmalaget tog hem första halvlek med 67-37 och trots att tempot höjdes och det var underhållande basket kan man känna att vi lät Mark ta över lite väl mycket under andra halvlek. Vi vinner andra halvlek med en ynka poäng, vilket är ett tecken på att vi släppt efter lite väl på försvaret. Något som måste förbättras till nästa match.

Chioma Nnamaka gör ännu en lysande match med 20 poäng och det är glädjande att se hur snabbt hon kommit in i spelet efter sitt skadeuppehåll. Hon är redan en nyckelspelare för vår del och lär bara bli mer och mer värdefull ju närmare slutspel vi kommer. Hennes rutin och spelintelligens ger oss ett riktigt bra flöde och bollfördelning, något som blir viktigt inför bland annat kvartsfinalerna i EEWBL. Klicka HÄR för att se en intervju med matchens lirare Chioma

 

Poäng i Luleå: Chioma Nnamaka 20, Allis Nyström 18, Anna Barthold 16, Adrienne Motley 15, Silvia Favento 11, Elin Lomgren 8, Jessica Thomas 7, Sofia Hägg 6.
Poäng i Mark: Janee Thompson 33, Erica Iderstål 17, Maria Florencia Palacios 13, Quy Ngueng 5, Sara Gunnarson 2.

Publik: 1983

Statistik/Game card >>>