Nyheter

Det är jämt i toppen när Alvik gästar Luleå

Imorgon välkomnar vi Alvik till Luleå Energi Arena. Det har hunnit gå drygt tre månader sedan vi sist såg Stockholmslaget och efter ett tuff och intensiv match kunde vi gå segrande ur striden. Nu när grundserien närmar sig sitt slut är en vinst viktigare än någonsin och Alvik kommer inte göra det lätt för oss.

Det är jämt i toppen, precis som det ska vara, vilket gör de sex återstående grundspelsmatcherna riktigt viktiga. Mycket har hunnit hända på tre månader för de båda lagen. Alvik har fått tillbaka sin långtidsskadade center Louise Angel vilket är lägligt för dem med tanke på vårt senaste nytillskott Jennifer Hamson. Sist vi sågs satt vår rutinerade forward Silvia Favento bänken, vilket hon till vår glädje inte gör denna match – en viktig spelare att ha med när det drar ihop sig.

Morgondagens utmaning lär bli att få stopp på Alviks supertalang Klara Lundquist, som förövrigt precis anslutit till laget efter sitt landslagsuppdrag. I Luleå har bara veteranen Anna Barthold saknats men det har varit roligt att följa hennes framfart med Sveriges landslag. Att hon ansluter till laget med en vinst mot Kroatien och lovord från alla håll kan inte båda annat än gott.

– Alvik har blivit bättre under dessa tre månader men de spelar fortfarande samma sorts basket. Vi kommer inte få stopp på dem helt och hållet men får samtidigt inte ge bort enkla poäng. För vår del ska vi hålla en bra balans i anfallet med många poäng rån många händer, säger David Visscher.

– Formen känns bra. Vi har haft en bra träningsperiod nu under uppehållet och vi är redo för att spela matcher igen, säger Allis Nyström. Se en längre intervju med Allis nedan.

Matchvärd: Advokatbyrån Kaiding
Matchboll: BDX