Nyheter

Barthold visade vägen

Fredag i Luleå Energi Arena och det kändes i luften att det nalkades en viktig match. Alvik var revanschsuget och vi måna om att säkra ännu en vinst inför grundseriens avslut.

Hemmalaget hade en något avslagen start på första quartern men det räddades av att Alvik inte lyckades få bollen i korgen. Sex minuter in i matchen kom Allis Nyström ut på planen och tillsammans med Anna Barthold trappade de upp spelet och skapade ett mellanrum mellan oss och stockholmarna. Första perioden slutade 26-13 till vår fördel och tempot var högt och stämningen på topp i Luleås baskettempel. 1703 personer var på plats ikväll och det märktes för vi hade med oss den sjätte spelaren genom hela matchen vilket behövdes då det runt halvtid blev lite tajtare spel från Alviks sida. Men de hade fortsatt missflyt i skyttet och försprånget vi lyckades skapa i första perioden kunde Alvik aldrig riktigt rå på.

Emellanåt håller vi inte riktigt vårt löfte om att inte ge bort enkla poäng och det var bland annat det som gjorde att Alvik kunde vinna andra quartern och ligga fortsatt hack i häl poängmässigt under tredje. De tretton poäng vi lyckades dra iväg med i början av matchen blev ovärderliga mot slutet då vi tappade lite fokus och slarvade bort en och annan boll.

Efter en vinst i fjärde quartern med sex poäng så slutade matchen 83-61 till oss. Alvik gav oss en tuff match och vi väntar oss inget annat än samma snabba, effektiva basket den 28e februari då vi gästar Åkeshov för vårt tredje och sista grundspelsmöte mot Alvik. Det ser vi fram emot!

Poäng Luleå: Anna Barthold 19, Jessica Thomas 15, Jennifer Hamson 12, Allis Nyström 11, Silvia Favento 10, Adrienne Motley 8, Chioma Nnamaka 8.

Poäng Alvik: Elin Ljunggren 15, Martina Stålvant 15, Klara Lundquist 11, Louise Angel 6, Natalie Schönberg Langanga 5, Tina Moen 5, Katharina Fasth Gillstedt 2, Helene Haegerstrand 2.

Publiksiffra: 1703

Statistik/Game card >>>