Nyheter

Spänt och jämt

Vilken match det bjöds på denna tisdagkväll i Luleå Energi Arena. 1421 personer hade tagit sig till Luleås baskettempel för att se Luleå Basket möta Udominate i den första av två kvartsfinaler EEWBL. Ett mästarmöte som fick hela hallen att koka. 

Tempot var högt direkt från start och båda lagen satte bra press och höll jämna steg med varandra. Vår returtagning förbättrades under andra quartern men poängställningen var fortsatt jämn om än oftast några pinnar till vår fördel. Ingenting skulle dock få lov att komma gratis ikväll, precis som vi förutspått. Brianna Kiesel och Tiffany Brown producerar mer än hälftens av Udominates poäng tillsammans med 20 poäng och 19 poäng respektive.

Under andra halvan av matchen är tempot forsatt högt men vi tappar fokus och släpper in för många enkla poäng. Vi tappar vår tvåsiffriga ledning och stämningen i hallen hettas till. Båda lagen, publiken och coacherna har åsikter om domslut och det utfärdas varningar åt alla håll. Folk sitter på stolskanten med händerna halft för ögonen när matchen glider in i sitt slutskede.

Vi lyckas aldrig riktigt återuppta vårt fokus som vi hade i första halvlek utan har lite för hala händer och låter Umeå komma så nära som fyra poäng innan slutsignalen ljuder. Men, trots allt, så står vi som vinnare med 78-74 efter en riktigt nagelbitare. Vi får tag med oss det goda från denna match och lära oss av våra misstag. En vinst är en vinst och vi riktar fokus mot nästa måndag när vi möter dem i sista och avgörande kvartsfinalen. Vi får inte förlora med mer än fyra poäng för då är vår biljett till Final Four försakad.

Även den matchen kommer sändas live men vi uppmuntrar alla som vill att infinna sig i Umeå Energi Arena Vatten för att heja fram laget. Ert stöd är ovärderligt!

Gamecard/Statistik >>>

Poäng Luleå: Jennifer Hamson 15, Adrienn Motley 14, Jessica Thomas 11, Anna Barhold 11, Silvia Favento 9, Allis Nyström 8, Chioma Nnamaka 8, Sofia Hägg 2.
Poäng Umeå: Brianna Kiesel 20, Tiffany Brown 19, Gintare Mazionyte 10, Sandra Hansson 7, Lisa Koop 6, Ana-Marija Begic 6, Mante Kvederaviciute 6.

Publik: 1421