Nyheter

Bortaturné väntar för Luleå Basket

Luleå Basket packar nu väskan och bordar flyget mot först Stockholm, därefter Umeå och sedan mot Stockholm igen innan vi får vända hem till nordligare breddgrader. Först ut väntar Uppsala, ett lag som genomgått en del förändringar sedan sist vi mötte dem. 

Det är som sagt ett tag sedan vi mötte Uppsala Basket, närmare bestämt den 9 december, i en match som slutade med vinst för oss. Sedan dess har Uppsala förstärkt sitt lag med några nya förmågor. Hemmalaget kommer senast från en sju poängs-förlust mot EOS vilket vittnar om lagets utveckling och nya styrka. EOS är ett starkt och bra lag och att kunna matcha dem är inte hur lätt som helst, speciellt inte med en nyligt uppdaterad trupp.

– Vi har inte spelat mot Uppsala Basket på ett tag och där finns många nygamla ansikten i laget nu. Agnes Nordström och Ashleigh Brown, båda med bakgrund i Udominate Basket spelar för Uppsala och även Luleå Basket-bekantingen, Lydia Klarlefors. Dessutom har Uppsala en ny amerikansk center i Korinne Campbell. Dessa spelare ger Uppsala mycket mer rutin och djup i sitt lag än när vi först spelade mot dem. Vi behöver vara fokuserade på vad vi ska göra och förberedda på den nya taktiken som kan komma från Uppsala. En härlig basketuppgift på en lördag i Uppsala, säger head coach David Visscher.

Vi kommer senast från ett tuff och tajt match mot Udominate i den öst-europeiska ligan EEWBL som vi vann med 4 knappa poäng. Det var strid om vinsten till sista sekund och en match som förde med sig mycket anspänning och fokus. Det är dags att lägga den till handlingarna och blicka framåt, precis som Visscher säger.

– De har lite nya, rutinerade spelare sedan vi mötte dem sist så det blir nog en annan matchbild jämfört med tidigare, säger Luleås guard Sofia Hägg. Se en längre intervju med Sofia nedan.

Matchen kommer sändas live via Sportsground och Basketligans hemsida och du kan se den HÄR.