Nyheter

Europaspel även nästa år!

Igår blev det klart att vi kommer att spela ute i Europa även nästa år. Det blir en favorit i repris då vi kommer att delta i den europeiska ligan European Women’s Basketball League precis som ifjol.

Säsongen 2017/2018 blev det premiär för oss i den då Östeuropeiska ligan Eastern European Womens Basketball League, EEWBL. Från och med i år blir namnet lite kortare då de väljer att heta European Women’s Basketball League, EWBL, istället. Våra erfarenheter och upplevelser från förra året var mycket positiva och vi ser fram emot första omgången i början av oktober. A3 (f.d Udominate) som slog ut oss i kvartsfinalen kommer delta i år dom också och förutom dem syns flera andra väletablerade lag i listan, bland annat TTT Riga som mest troligt kommer att kvala in till Euro League.

Vi har också glädjen att kunna meddela att omgång 3 kommer att gå av stapeln i Luleå i början av januari 2019. Då gästas vi av slovakiska Piestanske Cajky, Brno från Tjeckien och TTT Riga från Lettland. Tre topplag från respektive land och en fullspäckad baskethelg i Luleå Energi Arena, kan det bli bättre?

Vi snubblade på målsnöret ifjol och missade Final Four med en ynka poäng. Nu är målet att gå hela vägen dit, säger Christer Sehlin. – En nyhet i år är att vi kommer arrangera Stage III (omgång 3) på hemmaplan och kunna bjuda Luleås basketpublik på riktigt basketgodis.Det känns väldigt spännande då det är riktigt bra lag som kommer hit i januari. TTT Riga ska kvala till Euroleague i år och Piestanske Cajky gjorde det ifjol. Så boka in den 12-13 januari redan nu för då blir det basket på hög internationell nivå i Luleå Energi Arena!

Ligan spelas i två grupper med åtta lag i varje grupp. Alla lag i vardera grupp möts en gång och efter avslutat gruppspel möts de fyra bästa i varje grupp i kvartsfinal som spelas i en hemma- och en bortamatch. Vinnarna där går vidare till Final Four. De fyra som kommer på plats 5-8 i varje grupp möts i en hemma- och en bortamatch för placering.

HÄR hittar ni ligans hemsida.