Nyheter

Sofia Hägg lämnar Luleå Basket

Vi kan idag meddela att Sofia Hägg inte kommer att förlänga sitt kontrakt med Luleå Basket. Sofia har varit en del av laget sedan fyra säsonger tillbaka och har gjort en fantastisk utveckling som basketspelare. Hon har alltid en härlig inställning till träning och match och bidrar med mycket glädje till truppen. Vi kommer sakna Sofia men önskar henne all lycka i sin fortsatta basketkarriär.

– Jag har haft sex helt fantastiskt fina år här uppe i Luleå. Jag kommer vara evigt tacksam till BG Luleå och Luleå Basket som utvecklat mig som basketspelare, men framförallt som människa, säger Hägg och fortsätter: Det har varit otroligt häftigt att få representera Sveriges bästa och proffsiga klubb i fyra år och jag vill rikta ett stort tack till alla lagkamrater, coacher, kontoret och alla fans. Ni har varit med och gjort de här åren helt fantastiska och Luleå kommer alltid kännas som hemma för mig. Det har nu blivit dags för en ny utmaning, vilket jag tror är viktigt för min personliga utveckling som basketspelare. Tack Luleå!

– Jag skulle vilja rikta ett stort tack till Sofia för hennes fyra år i klubben. Hon lämnar med fyra SM-guld och har varit en bidragande del i Luleå Baskets framgångar under flera år. Utöver sin basketkompetens vill jag även lyfta fram människan Sofia som har varit väldigt uppskattad i både laget och organisationen. Vi hade gärna haft kvar Sofia men förstår också hennes vilja att prova sina vingar i en annan klubb. Nu kan vi inte annat göra än att önska henne ett stort lycka till! Säger klubbdirektör Christer Sehlin i en kommentar.