Nyheter

VÄRVNINGSNYTT: Garderyd kvar i Luleå

Guarden Rebecka Garderyd förlänger sitt kontrakt med Luleå Basket och gör därför sin tredje säsong med laget.

Täby-fostrade Rebecka gick Basketgymnasiet i Luleå innan hon fortsatte sin karriär på Marist College i USA. Tyvärr har hon har varit väldigt skadedrabbad under sina två senaste säsonger vilket gjort att hon än så länge inte kunnat göra någon match i Luleå-linnet. Vi hoppas och tror att hon efter sommarens rehab kan vara åter på planen och får då chansen att visa Luleås publik vad hon går för.

– Rebecka har kämpat med att återkomma till basketplanen länge och var riktigt nära matchspel i slutet av förra säsongen tills en svår stukning satte stopp för henne. Rebecka har valt att fortsätta i Luleå Basket och med en bra rehab i sommar kan hon till slut visa publiken i Luleå Energi Arena vilken skicklig basketspelare hon är. Vi vet hur duktig Rebecka är och är glada över att hon vill fortsätta med oss, säger head coach David Visscher.

– Det känns spännande och roligt att få vara med ännu en säsong med Luleå Basket. Jag hoppas på ett skadefritt och utvecklande år, säger Garderyd i en kommentar.