Nyheter

VÄRVNINGSNYTT: Nyckelspelaren förlänger

Vi kan med glädje meddela att WNBA-meriterade forwarden Chioma Nnamaka väljer att fortsätta sin basketkarriär i Luleå då hon igår eftermiddag skrev på ett 1+1-kontrakt.

Chioma var en viktig nyckelspelare för oss under förra säsongen. Hon snittade 6,2 returer, 2,2 assists och 10,5 poäng och hennes spelintelligens och personlighet tillförde mycket till laget i stort, både på och utanför planen. Nnamaka fick även ta emot utmärkelsen Årets Lyft för sina insatser, ett pris som i vanliga fall tilldelas en förening. Hennes comeback till basketplanen gjorde ett så pass stort intryck på basketsverige att hon fick ta emot sin utmärkelse framför ca 2400 stolta Luleåbor i Luleå Energi Arena.

– Vi är väldig nöjda över att Chioma vill fortsätta sin basketkarriär i Luleå Basket. Chioma gjorde ett enormt positivt intryck både på och utanför planen förra säsongen och våra fans kan nu ta emot nyheten att hon ska fortsätta med en leende på läpparna, säger head coach David Visscher.

– Det känns riktigt bra att vara tillbaka i Luleå kommande säsong. Jag trivs jättebra på och utanför planen så det ska bli roligt att få komma tillbaka och försvara guldet, säger Nnamaka i en kommentar.