Nyheter

VÄRVNINGSNYTT: Klart med ny amerikansk guard

Luleå Basket har skrivit på ett år med den amerikanska guarden Precious Hall. Hall är 24 år gammal, mäter 173cm och tog under 2017 examen från James Madison University där hon under sista året snittade 24,2 poäng, 5,4 returer och 2,1 assists per match. Senast kommer hon ifrån den sydamerikanska ligan Liga Femenina och dess förinnan spelade hon i Spaniens Campus Promete Logrono.

”Precious Hall kan göra mycket på basketplanen men hennes absoluta spetskompetens är att göra poäng”, säger David Visscher i en kommentar. ”Hon är en naturlig målgörare som kan spela som shooting guard eller point guard. Under hennes fyra säsonger på James Madison University blev hon framröstad som bästa spelare i Colonial Athletic Conference två gånger. Hon har sedan dess hunnit med en proffssäsong i Spanien och Sydamerika. Det kommer att bli mycket poäng från Precious händer i Luleå Energi Arena under vintern.”

”Med Precious får vi en combo guard som kan göra poäng på flera olika sätt. Under sin collegekarriär har hon öst in poäng och det vill vi att hon ska göra här också”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

”When I was offered the opportunity to play for this club, I was more than excited. I’ve heard great things about this program on and off the court. The winning tradition and a great community are just a few things I’ve heard. I’m excited for the upcoming season and hope to repeat another championship”, säger Precious i en kommentar.