Nyheter

Basketpulsen börjar slå

Efter en väldigt skön och varm sommar känns det att basketpulsen börjar slå snabbare och att en ny säsong närmar sig med stormsteg. Lagbygget under sommaren tar sin tid – det är många videos att granska och många samtal att ringa. 

Vi är väldigt nöjda med laget vi har byggt. Vi har två nya amerikanska guarder i Michaela ”KK” Houser och Precious Hall. Båda är unga, men har några år som proffs på nacken. Precious är en utpräglad målgörare och KK är en point guard som kan fördela bollen och skapa för sig själv. Vår sista amerikan in i truppen blev Chastity Reed. Chastity är 185 cm och kan spela i princip var som helst på plan. Hon gör poäng, tar returer, fördelar bollen och spelar bra försvar. Hon har massor med rutin och kommer att vara en spelare som håller ihop laget. Vi har även värvat slovakiskan Maria Felixova som med sina 191 cm kommer att vara viktig under korgen, men hon kan också skjuta utifrån och skapa problem för motståndarnas stora spelare.

Det är lätt att fokusera på de utländska spelarna men vi har också flera av våra ”egna” svenska spelare som är kvar och som för vidare den vinnande kultur vi har i klubben. Fanny Mosesson, Rebecka Garderyd och Elin Lomgren är tre exempel på unga spelare med en basketbakgrund i Luleå. Dessutom ansluter även Vråkenfostrade Felicia Ponturo som kommer tillbaka till Luleå från Visby Ladies och de fyra tillsammans ger oss en stabil grund på guardpositionerna.

Chioma Nnamaka är inte en Luleåprodukt via sin moderklubb eller Riksbasketgymnasiet, men hon är redan en uppskattad profil i Luleå och för min del får hon gärna bli en långvarig sådan också. Chiomas basketkunnande och kvalitéer är många och hennes lugn och personlighet är uppskattad av alla. Jag tror att Chiomas beslut att spela vidare i Luleå Basket var en av sommarens viktigaste händelser.

Sen kommer jag till Allis Nyström. Jag har mixade känslor när det kommer till Allis. Jag är jätteglad över att ha henne i vårt lag. Hennes vilja och inställning på planen är enorm. Utanför planen är hon glad, kvick till skratt och alla älskar henne. Jag kunde inte vara mer stolt över Allis även om hon så var min egna dotter. Allis hade gärna testat att spela ute i någon bra europeisk klubb och jag hade velat se henne få den chansen och hoppas den kommer i framtiden. Som spelare och person är hon värd det. Jag får kämpa vidare med mina känslor och jag vet att alla våra fans är superglada över att få se Allis på planen i Luleå Energi Arena en säsong till. Och det är självklart jag också.

Anna Barthold. Det finns inte mycket mer att säga om Anna som inte redan sagts. Hon är tillbaka hos oss. Hon kommer leda oss. Hon kommer se till att inget lag kommer till Luleå Energi Arena och får en enkel match. Mer kan man inte begära av en spelare och lagkapten.

Säsongen som kommer blir spännande. Vi spelar i European Women’s Basketball League igen och krigar för att vinna ett till SM-guld. På flera håll i Svenska Basketligan Dam är det på väg att skapas bra och farliga lag. Det bli ingen enkel resa.

We would not have it any other way. Vi är redo.

 

Se säsongens spelschema HÄR.