Nyheter

Alla rätt mot Amsterdam Angels

Idag var det dags att öppna upp den europeiska ligan European Women’s Basketball League. Amsterdam Angels stod för motståndet, ett ungt lag men med några mer rutinerade spelare i uppställningen. Vår ambition var att starta starkt, med hög intensitet och offensivt spel. 

Startfemman är samma som när vi mötte Wetterbygden för snart en vecka sedan: Reed, Barthold, Nyström, Houser och Hall. Redan från start är vi snabba och effektiva och Amsterdam Angels hinner knappt blinka innan Precious Hall sänker matchens tre första poängen.

– Första matchen i European Women’s Basketball League är avklarad och tjejerna får väl godkänt i betyg. Vi möte ett talangfullt, ungt lag från Holland och vi vill öppna matchen tufft och fokuserat för att sätta de på plats från start. Våra tjejer gör precis som de ska. 20-0 till oss efter 6 minuter tog kål på Amsterdam Angels och de hämtade sig aldrig efter det, säger David Visscher efter matchen.

6 minuter in och med ett underläge på 20 poäng gör Amsterdam sina två första poäng. De hamnar dessutom tidigt i foulproblem och det kombinerat med att vi under första perioden endast tillåter vi dem göra 11 poäng gör att försprånget blir för övermäktigt att ta ikapp. Trots att de stundtals får upp bra flyt i anfall och ger vi dem möjlighet att göra några enkla poäng så växer vårt överläge ganska snabbt till 30 poäng och därtill när vi drar ifrån i fjärde quartern och stänger matchen med 107-63.

Det är svårt att endast lyfta fram en spelare en sådan här match. Vilket är ett angenämt problem att ha, något som coach Visscher understryker.
– Vi är mest nöjd med vårt osjälviska lagspel när alla hittar varandra. En sån här match är riktig bra för lagkänslan så här tidig på säsongen. Nu laddar vi om med mat och vila och förbereder oss för att möta Dynamo Moscow imorgon. Ett lag som kan bli betydlig tuffare att slå, avslutar han.

Trots den utomordentliga laginsatsen så utmärker sig en spelare. Allis Nyström gör ännu en stark match vilket uppmärksammas då hon blir tilldelad pris som matchen lirare. Hon gör 25 poäng, tar 11 returer, 3 assist och 3 steals. Det är bara att lyfta på hatten.

Imorgon väntar ryska Dynamo Moscow. Uppkast 14.30 lokal tid, 13.30 svensk tid, och du kan se matchen live HÄR.