Nyheter

Ännu bättre laginsats säkrar andra vinsten i EWBL

Andra och sista matchen i första omgången av EWBL är spelad och vi sätter oss på planet mot Stockholm med två vinster i bagaget efter att ha besegrat Dynamo Moscow med 115-69. 

Det blir ytterligare en poängrik match idag. Redan fem sekunder in gör Nyström sina två första poäng i matchen och snabbt därefter följer två till efter en steal. Så kommer det att fortsätta, vi sätter tempot högt och låter oss inte distraheras av Moskvas tuffa spel. Laget har såhär långt spelat fem matcher totalt, om man räknar med träningsmatcher, och nu börjar det märkas att vi fått chans att lära känna varandra bättre. Onödiga missar och förargliga turn overs har byts ut mot intelligent basket, samarbete och snygga assist.

Dynamo Moscow är, till skillnad från Amsterdam Angels, inget ungt lag. Vi var beredda på att få kämpa oss igenom matchen och istället överraskar vi och leder med 32-15 efter en period. Vi fortsätter göra runt trettio poäng under period två och tre och lyckas tillika hålla nere Moskva på max sjutton poäng. Dessutom dominerar vi under korgarna där vi vinner returtagningen med 46-26, 13 av de är signerade Allis Nyström.

– Vi kan inte vara annat än nöjda med våra två vinster i första omgången av EWBL. Stora vinster mot Amsterdam Angels och, något överraskande, mot Dynamo Moscow. Dynamo Moscows coacher var också lite chockade över resultatet idag med tanke på att de hade hela deras A-lag med sig. De fick lite att fundera över efter vår match, konstaterar Visscher.

Matchens MVP blir Michaela KK Houser som gör 22 poäng, och tillsammans med Nyström, Barthold, Felixová, Reed, Nnamaka  och Hall är hon en av de sju som hade tvåsiffrig poängtotal idag.

– Positivt för oss i båda matcherna var ett hårt arbetande lagförsvar och osjälviskt anfallsspel. Vi kommer absolut producera mycket poäng i år. Nu åker vi hem och förbereder oss inför säsongens hemmapremiär, avslutar en nöjd huvudcoach efter helgen.

Poänggörare Luleå Basket: Michaela KK Houser 22, Chastity Reed 21, Allis Nyström 19, Chioma Nnamaka 16, Mária Felixová 13, Precious Hall 10, Anna Barthold 10, Felicia Ponturo 4.

På torsdag väntar första hemmamatchen i Luleå Energi Arena när vi välkomnar Högsbo Basket till Luleå baskettempel. Missa inte det!