Nyheter

Publikfest väntas i Luleås hemmaborg

Äntligen dags för ligamatch igen! Tack vare våra fantastiska samarbetspartners är det även gratis inträde för alla imorgon! Det är många biljetter uppbokade, men än finns det några kvar. Skynda, skynda! Finare julklapp än så här innan jul går nog inte att få.

Efter en EWBL-omgång i Riga förra helgen är nu Luleå laddade för en ligamatch igen. Denna gång mot Telge som hittills inte riktigt nått den nivå de nog hoppats på med fyra vinster och tre förluster på sju matcher. Räkna därför med att det är ett laddat Södertäljegäng med vassa guarden Klara Lundquist i spetsen som kommer på besök imorgon. Klara leder lagets interna poäng- och assistliga med 18,3 poäng och 4,6 assist per match. Höga siffror, men Luleås Chastity Reed är snäppet vassare med 19,2 poäng och 5,0 assist per match. Det kommer att bli en spännande kamp lagen emellan imorgon.

En annan som är laddad inför match är Luleås lagkapten Anna Barthold.

Det är några veckor sedan senaste ligamatchen och förra helgen befann ni er i Riga för EWBL. Hur är känslan i laget just nu?

Känslan i laget är jättebra! Vi har jobbat fokuserat på träning, men också skrattat mycket tillsammans utanför planen.

Du fick kliva av i slutet på andra matchen i Riga då du gjort illa foten. Är allt bra inför imorgon?

Jag stukade foten rejält illa under sista minuten av den andra matchen i EWBL. Det har varit mycket rehab sedan dess. På matchdag testas min fot och beslut om jag får spela eller ej kommer att tas då.

Vad blir nyckeln för att vinna över Södertälje imorgon?

Att vi kan kontrollera deras duktiga guarder med Klara och Ellen i spetsen.

Återigen, TACK till alla samarbetspartners som gör det möjligt för oss att bjuda publiken på morgondagens inträde!

För er som inte har möjlighet att vara på plats imorgon så visas matchen HÄR.