Nyheter

Vinst innan jullovet

Efter en trevande start kunde Luleå till slut dra ifrån i andra quartern och säkra den sjunde segern för säsongen.

Det var en jämn start lagen emellan. Luleå saknade lagkapten Anna Barthold efter den fotstukning hon drog på sig under EWBL-helgen i Riga för en vecka sen och Telge saknade sin stjärna Klara Lundquist som fortfarande inte är tillbaka sedan hjärnskakningen hon fick i matchen mot Högsbo.

Luleå var lite passiva i början och stod på tårna lite grann. Telge kom in med mer energi och Telges Patricia Elias hade bra spring i benen. Det syntes dock att Telges storstjärna Klara Lundquist saknades med sitt vassa attackspel. I andra quartern kom Luleås spel igång mer och de hittade bättre avslut. Defensivt lyckades Luleå hålla borta Telges Deanna Weaver och snabbt rotera i försvaret vilket tvingade Telge till långa anfall och stressade avslut. Luleå vann andra quartern med klara 20-6. Även tredje quartern lyckades Luleå hålla i ett bra anfall, men Telge släpptes mer in i matchen. Luleå vann ändå tredje quartern med 24-14.

Fjärde perioden blev mer en transportsträcka för Luleå som inte visade samma energi, medan Telge gjorde allt för att komma ikapp. Avståndet var dock för stort och matchen slutade 72-54.

Matchens lirare, utsedd av kvällens matchvärd Advokatbyrån Kaiding blev Luleås Chastity Reed och Telges Ellen Åström.

Chioma Nnamaka hade också en riktigt bra kväll och satte 6 av 7 tvåpoängare och 3 av 4 trepoängare.

Klassisk sportfråga Chioma, hur kändes det ikväll?

– Det var skönt med vinst idag! Jag tycker att vi stundtals blir lite stillastående för att vi ofta bara tar ett pass och sen skott. Vi måste röra på bollen mer och involvera allihopa. Men det är bara stundtals. annars tycker jag att i kör på ganska bra här. Det är klart att vi saknar Anna och Allis, men Elin, Fanny och Felicia kommer in och gör ett bra jobb också. Södertälje är ett bra lag och spelar Eurocup så vi visste att det skulle bli tuffare, men riktigt skönt med vinst så här innan jul. Nu ska vi hem och äta julskinka!

Tror du det var skillnad att Klara Lundquist inte spelade?

– Absolut. Det hade nog varit en helt annan match i så fall om jag ska vara ärlig.

Luleå-Telge 72-54 (15-18, 20-6, 24-14, 13-16)
Luleå: Chastity Reed 25, Chioma Nnamaka 21, Michaela Houser 14, Precious Hall 6, Mariá Felixová 4, Anna Barthold 2 (självmål).
Telge: Deanna Weaver 13, Ellen Åström 12, Mikaela Gustafsson 12, Patricia Elias 10, Ulrica Holmqvist 4, Nena Trajchevska 3, Sara Fager 1.
Publik: 1 924.
>>Statistik