Nyheter

Två viktiga matcher väntar

I helgen ligger två viktiga matcher framför oss. Det har blivit dags för den tredje och sista omgången av European Women’s Basketball League (EWBL) och vi i Luleå Basket välkomnar Slovakiska Piestanske Cajky och Tjeckiska Zabiny Brno.

Det är nu vi slåss en så bra grupplacering som möjligt som i sin tur kommer att avgöra vem vi möter i kvartsfinal. Dessa spelas i februari och avgörs i bäst av två möten. Det högst rankade laget av de två som möts i kvartsfinal börjar med bortamatch och får sedan spela avgörande match på hemmaplan. Vinnarna går vidare till Final Four.

Först ska gruppspelet avslutas och vi ingår i grupp B. Grupp A har redan avslutats vilket betyder att beroende på var vi slutar i vår grupp så kommer vi mest troligt att möta ryska Rostov-Don-SFEDU eller, i en repris från i fjol, Umeålaget A3. Inför helgens matcher ligger vi på en tredjeplats med fyra vinster och en förlust. Slovakiska Piestanske Cajky ligger under oss på en fjärdeplats med tre vinster och tre förluster. Zabiny Brno från Tjeckien huserar ovanför oss i tabellen på en andra plats med 5-1 i matcher. TTT Riga är redan klara gruppsegrare med sju av sju möjliga vinster.

Detta innebär att:
Om vi vinner båda våra matcher slutar vi på en andra plats i gruppen och får resa till Ryssland för att spela första av två kvartsfinalmöten mot Rostov-Don-SFEDU. Detta lag får sedan besöka oss i en avgörande match i Luleå Energi Arena.
Om vi vinner en match och förlorar en match slutar vi gruppfyra och får välkomna A3 från Umeå till vår hemmahall för att sedan bege oss till Umeå för en avgörande match.
Om vi förlorar båda matcherna hamnar vi samma poäng som Piestanske Cajky och då är det inbördes möten som avgör vem som placerar sig som trea eller fyra. Fyran möter i så fall Tsmoki-Minsk från Vitryssland som segrade i grupp A.

Vi inleder gruppspelet med att möta Zabiny Brno som presterat bäst av de två lag som gästar oss. De kommer bli knepiga att bemästra och det krävs att varenda spelare kliver fram och gör sitt jobb. Piestanske Cajky är ett något svagare lag än Tjeckierna men inte en dålig motståndare för det.

”Matcherna kommer att bli tuffa och vi behöver hela laget på topp för att vinna. Helgen är en härlig utmaning och det är anledningen till att vi spelar i EWBL. Jag hoppas vår Luleåpublik hejar fram oss till två vinster”, säger David Visscher.

Lördag 12 januari 18.00
Luleå Basket vs Zabiny Brno

Söndag 13 januari 16.00
Luleå Basket vs Piestanske Cajky

Restaurangen öppnar som vanligt två timmar innan match och i helgen serveras ingen buffé men däremot deras supergoda á la carte-meny. Boka ditt bord HÄR.
Biljetter bokar du som vanligt på vår hemsida, på Kulturens Hus eller i biljettkassan 1,5 timme innan match. Du med årskort går in precis som vanligt.

Välkomna!