Nyheter

Förlust efter nagelbitare mot Piestanske Cajky

Idag var det dags för den sista matchen i gruppspelet i European Womens Basketball League. Piestanske Cajky har vunnit tre matcher och förlorat tre hittills men deras utvecklingskurva har pekat tydligt uppåt senaste tiden efter att de bytt coach. 

Vi startar på ett mer självsäkert sätt än gårdagens match och trots att de första tio minuterna är jämna så är vi steget före Piestanske Cajky. Efter drygt fyra minuter så skadar tyvärr Michaela KK Houser sig och får sätta sig på bänken resten av matchen. Vi hoppas att KK:s skada inte är allvarlig och att hon snart är på benen igen.

Flytet kom av sig lite grann men vi repade oss och lyckades vinna den första perioden med en poäng. Vi inleder andra perioden starkt och Precious Hall är riktigt het på planen med tajt försvar och effektivt anfall. Hon sätter ribban för sina lagkamrater som genast steppar upp. Rebecka Garderyd får äntligen göra sin debut efter två års skadeproblem som har hindrat henne från att göra sin debut i Luleå Baskets linne. Till publikens glädje kliver hon ut på planen, åstadkommer en steal efter bara några sekunder och sätter en trea inte långt där efter. Nu får vi tillbaka flytet och vi ökar vår ledning till 11 poäng.

Dessvärre tappar vi fokus i slutet av tredje perioden, får problem med skyttet och Piestanske Cajky steppar upp och gör flera snabba poäng. Vi kämpar oss tillbaka i matchen men det är för sent och vi förlorar med 64-69. Det innebär att vi slutar på en andraplats i gruppen och får möta ryska Rostov-Don i kvartsfinal som spelas bäst av två matcher.

Luleå Basket vs Piestanske Cajky 64-69 (16-15, 21-11, 13-25, 14-18)
Poäng i Luleå: Chastity Reed 26, Precious Hall 21, Chioma Nnamaka 7, Kristina Almanaite 5, Rebecka Garderyd 3, Mária Felixová 2.
Poäng Piestanske Cajky: Dominika Deptova 16, Ivana Jakubcova 13, Rebeka Mikulasikova 10, Janee Thompson Simona Majtasova 8, Martina Matejcikova 6, Jessica Lubin 5, Alexandra Haskova 2.

Foto: Ola Norén, Frilandsfotograferna