Nyheter

Stark andra andra halvlek säkrar vinsten

För första gången på vad som känns på tok för länge kan vi resa ned med nästan full trupp till Visby. Långtidsskadade Allis Nyström var den enda spelaren som fattades i laguppställningen mot Gotlänningarna ikväll. Både Anna Barthold och Michaela KK Houser är tillbaka efter några matchers frånvaro och nyförvärvet Antonija Sandric gjorde sin debut i Luleå-linnet efter att ha anlänt till Luleå för några dagar sedan. 

Visby har presterat bra flera matcher i sträck och kammat hem fyra raka vinster när de hälsar oss välkomna till Ica Maxi Arena ikväll. Vi har en tuff match mot Högsbo senast i minnet och med tunga bortfall i laguppställningen blev det en knapp vinst. Idag, däremot, kunde vi resa söderut med flera betryggande faktorer. Antonija Sandric, vårt senaste nyförvärv från Kroatien, är spelklar och Anna Barthold och Michaela Houser är tillbaka på planen efter skadebekymmer. Chioma Nnamaka som fattades mot Högsbo på grund av sjukdom är kry igen och att dessa tre nyckelspelare är åter i spel känns såklart jättebra.

Visby inleder starkt och vi får en tuff första halvlek. Trots att hemmalaget slarvar lite med bollen och ger oss några enkla poängchanser och ett försprång med 9 poäng så kommer de ikapp och håller jämna steg med oss. Visbys amerikanska Branndais Agee visar vilken produktiv spelare hon är och lyckas göra 24 poäng trots att vi gör allt vi kan för att få stopp på henne nära korgen.

Efter halvtid verkar Visbys energi tryta lite och när vi lägger i en ny växel och trycker upp tempot orkar deras försvar inte riktigt stoppa oss. Matchen byter karaktär och rollerna blir ombytta. Vi drar ifrån rejält och vinner tillslut med 59-91.

Ett skönt kvitto på att vi är tillbaka på rätt spår efter tre tuffa matcher i ryggsäcken. Nu beger sig laget utanför Sveriges gränser när de reser till Ryssland för att ta sig an Rostov-Don i den första av två kvartsfinaler i EWBL. Om den matchen säger coach Visscher såhär:
”Vi reser till Ryssland och mötet mot Rostov-Don-SFEDU med stora förhoppningar. Vi förväntar oss en tuff match på deras hemmaplan men med bra fokus och mycket energi har vi en god chans att kunna vinna matchen. Det här är bara den första av två matcher, den andra spelas i Luleå Energi Arena den 21 februari. Vi är hungriga och vill verkligen ta oss till Final Four i år.”

Visby Ladies-Luleå Basket 59-91  (15-17, 15-14, 15-29, 14-31)
Visby: Branndais Agee 24, Zakiya Saunders 12, Anna Kelly 12, Dominique Allen 9, Jasmine Weatherspoon 2,
Luleå: Chastity Reed 19, Precious Hall 13, Michaela Houser 12, Antonija Sandric 11, Chioma Nnamaka 9, Kristina Alminaite 8, Anna Barthold 7, Mariá Felixová 7, Elin Lomgren 5.

Statistik>>>