Nyheter

Europaäventyret slut för den här säsongen

Att redan vid uppkast ligga under med åtta poäng är aldrig ett drömläge. Rostov-Don må vara ett ung lag men vad de saknar rutinmässigt kompenserar de med vilja och hunger. 

Första perioden blir ganska jämn och till en början ser det ut som att vi tar tag i matchen redan från start trots bitvis bristfälligt försvarsarbete. Rostov-Don är dock kvicka att leta rätt på var våra svagheter ligger och andra perioden får en helt annan karaktär än första. Matchen fortsätter tämligen svängigt, Rostov får igång ett ordentligt flyt i skyttet och vi får inte koll på hjälpsidan i försvar vilket ger dem flera chanser till enkla poäng.

Efter halvtid får vi dock lite bättre ordning på vårt anfall och skotten börjar så småningom sitta. Det är en lång uppförsbacke upp för att vända den här matchen men vi lägger i ytterligare en växel och Rostovs ledning, som kändes självklar innan halvlek, krymper och krymper. I fjärde perioden tar vi tag i ledningen för första gången sedan första perioden. Men en ledning med bara några poäng räcker inte här, vi måste vinna med minst nio poäng, annars kvalificerar vi oss inte till Final Four.

Tyvärr räcker det inte hela vägen ikväll. Trots att vi knappar in på Rostov-Don och att en biljett till Final Four inte alls ter sig omöjlig i fjärde halvlek så tappar vi ledningen de sista minuterna. Vi får tacka för oss den här upplagan av European Women’s Basketbal League och gratulera Rostov-Don till finalplatsen.

För vår del gäller det att dra lärdom från det här europaäventyret och sedan blicka framåt för redan nu på söndag väntar Alvik på bortaplan. En säkerligen tuff match där inget får lämnas till slumpen. Missa inte det!

Statistik