Nyheter

Söderut igen

Efter en tuff match mot Rostov-Don som gav oss en hel del att fila på har det nu blivit dags att bege sig söderut igen. Denna gång är det Alvik som välkomnar oss till Åkeshovshallen för returmötet i Svenska Basketligans grundserie. 

Officiellt sett är det bara andra gången de båda lagen möts, men icke att förglömma är de två försäsongsmatcher vi spelade mot Alvik i september. Alvik vann då båda drabbningarna och visade att de var ett lag att räkna med i år. Det är därför ingen överraskning att det blir ett Alvik som kan titulera sig tabelltrea vi möter idag och inget annat.

Grundseriens första möte skedde i Luleå Energi Arena i början av januari. Matchen var relativt jämn fram tills tredje perioden när vi kunde rycka ifrån med Chastity Reed i täten. Den matchen slutade 93-69, höga siffror och något som lär bli svåruppnått imorgon.

Alvik har tre segrar bakom sig och har kommit tillbaka från den lilla formsvacka de fick erfara efter årsskiftet. Skadeproblemen hos Stålvant, McCarville och Zanoni är ett minne blott och med den trion i toppform blir de ett svårslaget lag.

”Nu väntar en tuff match mot Alvik i Åkeshovshallen. Vi har inte glömt att vi förlorade två matcher i deras hemmahall under försäsongen. Det kommer bli jätteviktigt att vårt försvarsspel är på topp och redo från start. Alvik har många som kan göra poäng och de skjuter alltid bra på hemmaplan. Men vi är redo och ser fram emot en tuff match”, säger David Visscher.

Morgondagens match sänds som vanligt via SBLs playkanal men också på Sportkanalen och Cmore.se.

Alvik Basket vs Luleå Basket
19.34
Åkeshovshallen

Bild: Ola Norén, Frilandsfotograferna